Tolong jauhkan aku dr Twilight!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hohohohohoh..... tu je mampu ku katakan..Pastinya suma readers dah menonton The Twilight saga Breaking Dawn Part 2.. kerana Penangan part 2 tu la aku jadi sasau sekarang hehehehe.Dah la time syok2 menghayati tup tup mati karan la pula tp yang sportingnya suma penonton xbergerak pun dr tempak duduk  terbaik la korang .yelah klu gerak karang rugi la tak tgok.. Movie ni mmg menjadi kegemaran aku. Suma movie Twilight sebelum ni aku jadikan koleksi dan yang paling aku minat Watak Jacob Black (lakonan Taylor Lautner). .. Dalam 2 minggu ni ak dah nonton lebih 15 kali movie Twilight dan tetap menghayati dan dialog yer ada dah yang ku hafal.  Sekarang ni nak tgok lagi The Twilight Saga Eclopse hehehe... Setiap kali menonton mesti dok berangan2 nak hidup kat kawasan forks tu hehehe. Tp klu dok pikir balik pontianak kat Malaysia ni menyeramka siap pakai baju kapan putih lagi errrrrrrrrrrrrrrrr....Kawan2 aku ckap ak dah xbetul asyik tgok movie yang sama pastu siap2 nangis lagi bila Cinta c Jacob tu x disambut oleh c Bella.. Arrrgggg  lantak la yang penting aku happy lalalalalala...

Ok pada sesiapa yang belum lagi menonton movie The Twilight saga Breaking Dawn Part 2 sila-sila la menonton ( amboii Promote lak hehehehe) tengah xcited ni huhuhuhu. Kat sini aku bagi sinopsis sikit tentang movie ni. Breaking Dawn Part 2 menhisahkan selepas kelahiran Renesmee, Keluarga Cullens mengumpulkan kelompok pontianak lain dalam usaha mempertahankan Renesmee daripada dakwaan palsu yang Kononnya dy adalah akank abadi dan seterusnya membawa mereka ke hadapan pengadilan Volturi. Bella menyesuaikan dirinya sebagai pontianak dan cuba melindungi ananknya daripada ancaman musuh yang mahu membunuhnya. Pada masa yang sama, jacob sentiasa mengawasi gerak - geri Bella dan anknya setiap masa.










breaking dawn
Gambar dari Google....
                       
" />

Konvo Kawan


Selamat petang..cuaca sekarang xmenentu la pagi panas nnt dah menjelang petang hujan tu belum lagi masuk ke malam sekali hujan lebat menjelang..hehehehe. Kat opis ni dah rasa macam kat esbok je..sejuk giler.

Hari tu Pat ajak la pi ke konvo kawan. kitaorang sama2 satu batch tp dy lambat konvo.Aku gan Pat konvo dlu la. Pat ni kawan baik aku masa study dulu kitaorang dah duduk sebilik lebih kurang 6 sem. Asyik menghadap muka dy je and dy pun kebosanan tgok ak je tiap2 sem hahaha... kami berdua dah serasi n selesa tu la tiap kali mohon asrama mesti nak duk sama-sama. Kami pun berjanji nak pegi sabtu tu ingatkan konvo dy waktu sidang 3 rupa2nya sidang 4 terkulat2 juga ak gan Pat hehehehe...


Aku , Ejai n Pat
Klu masa konvo kan ramai yang jual bunga jadi ak gan pat pun tak ketinggalan menyibukkan diri nak beli bunga segar.Hampir kelayuan juga bunga tu kerana kami sangka pagi rupanya petang dy konvo ..hayoyo dah la hari tu panas terik sampai ke tulang. Kami pun tunggu la dy di dewan canselori tunggu punya tunggu rupanya dy dah berbaris hahahaha...tp sembat juga la kami bergambar dan bergosip sebentar serta menyerahkan bunga yang kelayuan itu hehehehe...Bila ejai (kawan yang konvo) dah masuk dewan kami pun apa lagi terus ke tamu Gagang untuk mengenyangkan perut yang berkeroncong.Aku makan mee goreng ayam n pat makan nasi goreng pataya. Kami terpaksa makan dalam kehujanan siap masuk air lagi pingan c Pat. (sian ko pat). Lepas makan kami pun apalagi beronggeng ke IBorneo tggu hujan berhenti nak pulang.

                      

Yang lelaki ni pun kawan baik kitaorang Acai 
                     

mari kurus dengan Krim Felinna Inchloss


Mari-mari suma yang jauh kita dekatkan yang dekat kita rapat2 kan..hehehe. Semua orang dok cakap-cakap pasal krim felinna Inchloss yang boleh menguruskan badan tanpa makan pil kurus *excited nk bgtau pasal krim ni * Felinna Ichloss sangatlah terbaik dan istimewa.. Why????? produk ini sangat mendapat sambutan???

1. Bau yang wangi. Tak macam krim pelangsing lain yang bau ala-ala minyak cap kapak itu, bau serai bagai. Jadi kalau korang nak sapu sebelum pergi pejabat pun boleh. Xda la nak segan dekat gan orang ramai sebab bau dia mmg wangi dan tak panas.

2. Diformulasikan dari bahan-bahan semulajadi yang SELAMAT untuk semua termasuk la yang menyusukan anak, yang gasrtik, dan wanita mengandung..tapi jgn la yg preggy nak sapu kat perut plak, sian baby tu nnt dan yang penting jangan sapu di bahagian belakang pinggang.


3.  Dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna. (Maka, korang kena simpan di tempat yang sesuai lah. Jangan pulak kau langkah-langkah losyen ni k). lebih afdal masa korang sapu tu, baca selawat sekali.


4.  Kalau korang on pil kurus ... Boleh je sapu sama. Nak cepat nampak kesan kan untuk kesan yang berganda.


5. Menghilangkan lemak-lemak (ofkos) dan selulit. Dan memperbaiki tekstur kulit badan supaya kulit nampak lebih sihat, anjal, dan berseri-seri.


6. Boleh sapu kat muka tapi jgn la sapu bagai nak rak kan ...sapa yang mempunyai dagu berlapis pun bole juga sapu biar nmpk runcing gitu.. 


7.  LELAKI juga boleh menggunakan losyen Fellina Inshloss ni




Losyen Felinna Inchloss
Cara Penggunaan losyen ini :-

1. Picit secukupnya dan sapu pada bahagian yang memerlukan sambil buat urutan ringan *gerakan membulat* (pusingan arah ikut/lawan jam tak kisah) beberapa kali ataupun sampai meresap sepenuhnya ke dalam kulit.

2. Sapu 2 kali sehari. Lepas mandi dan sebelum tidur. Nak sapu lebih pun takpe. Atleast 2 kali sehari la ye.SEBELUM SAPU SILA UKUR DULU. ESOK UKUR SEMULA.

Halal Ke? Boleh bawak solat? Dont worry, kat belakang botol ini ada cop halal. Dan Fellina Inchloss ni ada lulusan KKM.

HARGA 
M75 / RM80 (Sabah Sarawak)
Postage : FREE
180ML sebotol

Siapa nak order boleh email detail kat aku.
mas_cenni86@yahoo.com.my

Subject : Order Fellina Inchloss
Nama Penuh :
Alamat :
Jumlah : 
No Telefon : (Tujuan pengeposan)

Kalau line slow boleh sms

017-8307686

Jom kurus tanpa pil  Hehehe 



" />

Kasih Ayah


Salam Reader…
Lamanya tak berblog…sekadar menjadi pemerhati dan pembaca blog secara senyap. Sejak bekerja ni aktiviti berinternet terpaksa dikurangkan atas sebab kerja yang bertimbun ( kes takut bos marah ) hehehe. Semalam abis keja jak terus meronda ke guardian nk pi beli pemcuci muka. Lalu kat parking tu cik teratai ternampak baby yang menangis di pangkuan ibunya kat dalam kereta. Sian je saya tengok baby tu. Ibunya membelainya tp xjuga diam. Lalu kat belakang bonet kereta tu ternampk lak c ayah yang sibuk membuat susu.. Baby tu lapar rupanya.

Kasih ayah kat mn2 pun bole buat susu asalkan baby yang lapar tu kenyang. Dalam hati xsangkanya kat parking lot boleh bancuh susu. Baby nnt besar jangan nakal2 tau.






                              




Happy Birthday My Bro


Salam Hari Isnin Semua.....

 Hari jumaat yg lepas birthday adik cik teratai yang ke 24 hehehe ( Happy Birthday My Bro) ...tua dah dy tp Cik Teratai masih muda. Tak sangka cepat je masa berlalu. Dulu sama masih berhingus dok main kejar2 skrg nak kejar pun dah tak larat. Adik Cik teratai sekarang ni last year kat UNIMAS ambik first degree Grafik Design.. Dia ni memang pandai kalau bab2 lukisan , Cik Teratai juga yang lukis orang lidi je yang reti hehehe...

My Bro Umur 5 tahun


Masa kecil2 klu orang pandang je muka adik Cik Teratai ni mesti orang pikir dy pompuan coz muka sebiji mcm pompuan. Gambar kecil ni menjadi kenangan masa kitaorang tinggal kat sandakan.

Gambar Hitam putih tu pic my bro masa tahun pertama kat unimas. Kurus Bangat tp lepas 4 tahun badan dy naik dengan mendadak. senang hati jadi Student UNIMAS Kot hehehe... Pic dy yang montel tu la adik Cik teretai sekarang.. Makin Comel kan hahahaha. Kawan-kawan dy gelar sudin (time kurus) dan skrg gelaran baru (p.ramlee) coz dah gemuk..





Dy la Pak Ustaz kitaorang kat rumah... Tak kisah la dy gemuk atau kurus dy tetap adik kesayangan kitaorang...Cik teratai ucapan kan semoga adik cik teratai ni suksess di dunia dan di akhirat... We love u so muchhhhh hehehehe...























Demam berlarutan

Selamat petang n mesti dah kenyang tuk lunch ni kn...

Mood ari ni layu n xlarat :(...Masuk ari ni dah genap 3 minggu cik teratai demam..ubat abis dah di balon tp xjuga kebah2.Petang ni pi hospital lak tuk check again.wat wrong with me (sakit memanjang) huhuhu

Orang demam xde la smpai lama bonar mcm sy ni plng2 klu sakit pun dlm 2 @ 3 day je...Harap2 dapat la sembuh sebelum masuk hutan nnt...klu x melepas lah ( xnakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk)

Demam yang mengerunkan huhuhu

Tp sebelum tu demam2 kat opis ni keja tetap jalan. Dengan darjah kepanasan yg makin meningkat setiap jam akhirnya cik teratai bejaya menyiap kan cover Buku Modul Kem Perhutanan ke12...



Bengkel MQF Di Novotel


Assalamualaikum Readers...

 Baru2 ni cik teratai menguruskan satu bengkel MQF berkaitan dengan Postgraduate.. yang bestnya bengkel ni kat Hotel Novotel yang terkenal kat sabah.. ) leh la mkn sedap2 hahahah :) ....semggu sebelum bengkel cik teratai mmg dah bz gan surat2 yang berlambak nk menguruskan bengkel tu..so...tired for me.
Nama Bilik seminar Kitaorg 
sehari sblum bengkel Cik teratai  dan beberapa org pegawai telah mnghantar dan setup tempat untuk esk..hppy je rasa mengangkat barang yang berat tu... mlm tu cik teratai sakit mata..adeh mcm mn nk urus bengkel esok mata merah mcm biji saga..cik teratai kol kwn gantikan cik teratai tp xsampai hati nk beban kn org gan keja. cik teratai pn ttp pegi walau mata merah...alhamdullilah coz pg tu mata dah putih cikit.

Ni group Cik Teratai
Pagi2 after pendaftaran tu cik teratai masuk group..group cik teratai kat kump 7-9. yg dlm group2 tu semua pesertanya very sporting siap menyanyi dan buat lawak..dr pg smpai ke ptg cik teratai dok gelak je hehehe..  Bersebelahan bilik seminar kitaorang ada satu majlis catwalk..pilih gadis cantik..wah time minum petang

minum dulu
 mmg kesempatan nak tgok coz gadis2 tersebut tgh jalan kat karpet merah...Cantik dress dorang ( cuci2 mata sebentar hahaha)

Group 1-4 ( Ali group)
 Kursus ni lewat habis..target kursus akan tamat dlm kul 5 last2 terlajak smpai kul 6 lebih..erm nasib badan  but i really enjoy with my friends...







Bila Hati Nak Berniaga

salam All readers....

Ermmm dah berhabuk blog ni tanpa entry yang terbaru..bukan xnk tulis tp kesibukan dengan keja yang menyebabkan blog ni d serang labah-labah hehehe.... Cik teratai nak berniaga dari rumah tapi xtahu nak berniaga apa. dah berkurun juga niat nak berniaga tu ada. Minat mmg ada sbb selalu tolong mak time kecil2 dlu berniaga. Teman mak menjual kat pasar..best sngat bila jualan kita habis dan dapat duit... 


                                               

masa study dlu ada juga berniaga, mmg seronok layan customer yang hendak membeli.Harap2 niat murni cik teratai ni akan kesampaian ...doa2 kan la ya hehehe ..Amin :)

Bosan & Makan hehehe

Selamat Petang All Readers

bosan jak rasa hari ni dok kat opis sorg2..huhuhu..keja banyak bertimbun tp rasa malas nk buat (ades).petang2 mcm ni lapar je cik teratai rasa . Skrg ni perangai terbaru cik teratai ialah memasak tp xtahu la sedap ke x. Klu cik teratai yg mkn sedap je la hahaha tp xtau la klu org lain. apa2 pn yang penting jom minum susu gan biskut kering petang2 mcm ni leh relaks kn otak yang berserabut gan paper penuh satu meja huhuhuhu... Jemput mkan....
Biskut penyelamat perut 

Susu Omega yang sedap

Charger oh charger


Salam All Readers
charger Hp ku rosak
Ari ni mood kurang baik..huhuhu bengang seribu jak ku rasa...ya bengang !.. smlm ptg cik teratai beli charger hp bru..yela simkad da hilang coz asyk2 tukar hp (kena sapu dek sepupu)..so buat simkad bru n suma no dah ilang dah la sy ni pelupa orangnya.xpndai nk ingt no yg leh ingat 2 digit no belakang tu jak adehhhhhhhhhhhhhhhhhh...smlm time beli charger tu n test kat kedai ok jd dengan semangat waja ku pn bawa pulang charger bru dengan happynya hahaha...smpai jak rumah dengan semagat yg berkobar2 mencuba charger bru (dlm hati pasni simkad x ilang suda :) ). tp bru jak pasang kat soket dan on terus terbakar charger tu..........alahai malang nya nasib. muka apa lagi kerut pun timbul...

hari ni ingat nk pi kedai tu minta ganti tp xbawa lak...jauhnya rumah nk patah balik dri opis ni.. tensionnya nape lah charger ko rosak nape xrosak tahun depan jak.........Abah !!!! belikan adik charger baru """


Tunggu Bas....ishhhhh

Ermmm mcm biasa abis jak keja kena tggu bas nk pulang rumah..letih giler ku rasa huhuhu...tp sepanjang nk smpai rumah tu mcm2 bnda terjadi ...alahai sengal je rasa. (-'_'-)


1. Hujan 
 * Tiap petang skrg ni mst hujan...dah la jalan kaki, nasib bek cik teratai dah beli payung baru klu x mandi hujan   la ku...walaupun hujan nmpk renyai tp lebat juga ( mcm mn tu ek ???) (¬_¬)..sabar ok.


                                              
2. Susahnya nk melintas jalan
* Disebabkan hujan so kereta pn bergerak mcm siputnya..(aku xpndai nk melintas jln (_) hampir 10 minit ak tersadai kat tepi jln tu nk melintas huhuhu..nmpk je kereta jln perlahan tp laju gila..sabor je la


3. Kena Sapa
* tgh dok berpayung d tepi jln sambil mnunggu kedatangan bas ku  d sape oleh seseorang erm ( saya kenal bdk tu) dr jauh dy tegur saya  "ayu"..dahi pn ku pn berkerutlah seribu..( "dalam hati nk ckp kat bdk tu ak bkn ayu nama ku......") tp ak senyum jak..ak dgr dy ckp gan kwn dy "u".jd ak pn dok lah berpikir ermmmmm bdk ni ckp "HAI U" la kat aku..hahahaha...apesal lambat sngat pick up ak ni ...malu sendri jadinya. Kan bagus klu dy sapa gan salam je, mst ak dgr gan baik tu and tak jd la ak tersenyum sorg2 kebingungan...sabar.


                                         
4. Jauh Berjalan
* selamat dah naik bas tp pacik bas tu turunkan ak jauh dari simpang yg ak nk turun...adehhhh pusing (_).. seperti biasa jalan 1 km bru smpai taman perumahan tp pacik tu telah menambah kn lagi perjalankan menjadi 1.5 km...berasap juga la ak berjalan kaki. hurm xpe la lg pn mmg dalam proses nk turunkan berat bdan yg dah makin comel ni huhuhuhu.... sabar lagi.
                                                             
5. Buah mangga
* Hah ni la dugaan setiap kali ku lalu kat pokok mangga orang...sedapnya dapat mkn mangga cicah gan kicap. nyum2. tp apa leh buat ak mampu pandang je buah mangga yang lebat sangat buahnya...rasa nk berkhemah kat bwh pokok mangga tu tp apakan daya...TU POKOK MANGGA ORANG (sedarkan diri hehehe) 
                                   
6. orang bersiul
* tengah2 berangan nk mkn mangga bla balik kg nnt tup2 dgr2 org bersiul2 dalam hujan..erm sape lak yg kacau angan2 ku ni..ku pandang kanan..sekumpulan lelaki tersengih2 memandang ku...adoiii dy xtahu ke ak ngan tress xdpt mkn mangga...argghhh malas nk layan ..lelaki pantang nmpk pompuan jln mst nk usik ish2... sabar lagi huhuhuhu....


                                    
7. Terpandang kucing
* ni juga habit ak klu lalu kat rumah org..kucing dy banyak kat luar rumah dok kena kurung.sian juga tp suma comel2..hehehe.ak mmg minat kat kucing ni.maka tiap pagi n ptg ak mesti senyum kat kucing2 tu hehehe. (✿◠‿◠). Terus jadi rindu kucing kat kg huhuhuhu...rindu memeng (‿‿─).sabar merindu huhuhuhu
                             
6.05 petang akhinya ak sampai ke rumah dengan jayannya hahahaha....

Malu nk tegur

Salam All readers..

Entry arini berkaitan dengan sorg mamat yg leh dikatakan hansem gak huhuhuhu yg cik teratai sllu tgk time nk pi keja.mst bertembung kat bas..apalagi bas yg cik teratai naik tu penuh gan student undergradute. mula2 jumpa mamat tu bla pulang dr town kitaorg nek bas yg sama tp dy dok taman perumahan depan taman cik teratai. ermmm pastu mesti jumpa kat bas every pagi.sllu je jeling2 tp wat xnmpk pn ada hahaha...

D satu pagi yg indah..masa nek bas nmpk bas tu dah penuh n terpandang mamat ni..sebelah dok dy kosong , hati nk duk kat ctu tp akal mghalang n terpaksa la pi belakang dok kat sorg bdk ni huhuhu..ish klu dpt dok kat sblh dy ni leh la tegur dy tp ku MALUUUUUUUUU....huhuhuhu

x apa akan ku usahakan juga untuk menegur mamat tu. Chaiyok2 




video



salam All readers......

Lagu ni amat di sukai ramai kat opis..hehehe sampai beratus kali lagu ni dimainkan sampai cik teratai  hafal dah lirik lagu ni hehehe...

Bla di dengar btul2 lagu ni sungguh sedih cite nya huhuhu...harap u all suka lagu ni  :)

HaRi Perhutanan Sedunia

Salam to all readers..


Semalam merupakan hari yg bz tuk cik teratai ..hehehe. Coz tmpat keja cik teratai ada wat smbutan Hari Perhutanan Sedunia gan tema "Our Forest, Our Future : Nurturing the Garden"...  Cik teratai membntu dlm bhgian protokol ( pengiring VIP) hehehe ..ermmm susuh gak jd pengiring ni semua bnda kena ikut tatatertib. ..Banyakk aktiviti yg  dijlnkan, bdk2 sekolah yg comel pn ada gak coz ada pertandingan mewarna n melukis... Pandai2 adik2 kita ni... Cik teratai pn xreti nk melukis huhuhuhu yg cik teratai reti tidoo zzzzzzzzzzz..


 Selamat Hari Perhutanan.......... " Jangan Buang Sampah n Sayangi l Bumi kita "
 
Senam Aerobik
Lawatan Pameran




Budak sekolah yg bz mewarna


Nak Masak meggi..Laparrrrr


Posing kat khemah

kembali berblog

salam semua ....

lamanya cik teratai mendiamkan diri dari menconteng blog ni.. Suma ni gara2 kesibukan masa lalu yg menyekat dr aktif kat blog ni...tp tu suma dah berlalu skrg cik teratai kembali untuk berkongsi cite gan anda suma.. so tunggu n lihat heheheh
 
Cik T3ratai Blog Blog Design by Ipietoon