Bila kita syg org tu......

Cik teratai xtau nk post apa mlm2 ni..dok termenung kat tepi tingkap tgk ujan turun, 
sllunya klu cik teratai xleh tido g tepi tingkap kira bintang..
(xkn nk kira ujan lak wakakakak xabis nk kira tu )...so tetiba dtg idea nk post cite ni..hehehhe
klu kita syg kat seseorg mst kita akn wat yg terbaik tuk dy..wat apa je supaya dy happy 
tp dy akn wat mcm tu ke kat kita??? ermmm bird in your hand !!!!! 
korg bc kat bawah ni pstu komen la hehehh
*********************************************************

Bila kita syg org tu Kita terima je apa yg org tu kata
Tp bila dia kata kita?
Ati kata takpe semua manusia tak sempurna...
Bila kita syg org tu
Kita tunggu dia lama pun x per
Tp bile dia tunggu kita??? Dia marah2
Ati kata ala...adatlah ada yang menunggu dan ditunggu..
Bila kita syg org tu
Kita x tido pun x pe janji layan dia yg tgh bosan,
Tp bila kita bosan Ada dia layan kita???
Ati kata x pe dia busy kot..
Bila kita syg org tu
Kita gaduh ngan dia, kita diam je
Tp dia heboh 1 dunia
Ati kate x pe, dia tension tuu....
Bila kita syg org tu
Kita call nak cakap dgn dia
Tp dia gayut dgn org lain.. Bila jd camtu,
Ati kata x pe, dia ada hal nak cakap dgn kwn dia...
Bila kita syg org tu
Kita bercerita dgn dia, cerita ngan tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita.. Kita dgr, sepatah2 kita ingat
Ati kata x pe syg katakan..
Bila kita syg org tu
Kita n dia lapar
Tp kita bg semua roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalah hati dia, sian dia...
Bila kita syg org tu
Kita sanggup bg dia rest bila dia letih,
Tp bila kita letih, dia nak jugak kita layan dia bila dia bsn.. Adil ke?
Ati kata, ala bukan selalu pun..
Bila kita syg org tu
Kita jadi macam org gila dgr dia sakit,
Tp bila kita sakit, Dia siap bole kuar ngan kwn2 dia
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...
Bila kita syg org tu
Kita x penah pentingkan diri sendiri
Tp dia hpokrit tahap cipan gaban
Ati kata x per, dia mmg camtu kena lah terima..
Bila kita syg org tu
Nmpk lalat kat makanan dia, kita halaukan
Tp dia lak kalau Nampak lalat kat makanan kita, dia biarkan je
Ati kata, takpelah, takkan dia asyik nk buat semua benda utk kita..
Bila kita syg org tu
Kita x sanggup tgk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kita,
Ati kata, tau x betapa kita syg kan dia?
Bila kita syg org tu
Kita sanggup tinggalkn dia selama2nya utk dia bahagia
Tp adakah dia tahu pengorbanan kita??
Ati kata, x pe, janji dia bahagia...

Adakah dy akan wat kita mcm ni?????

5 komen Untuk Cik Teratai:

miza_misza berkata...

sedih kn....xpe jnj dia bahagia....
biar org wat kita but kita jgn wat org....;)

Cik Teratai berkata...

btul2....yg pntg dy happy

mekdonel berkata...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

AesyaZealous berkata...

aiseh.nape betul ni??hahah jum singgah blog kite

Cik Teratai berkata...

apa yg btul tu.??hihihi,,ok nnt kita dtg jenguk

 
Cik T3ratai Blog Blog Design by Ipietoon